fbpx

Punčové rezy

Ingrediencie

Ružové cestá

12 vajíčok
12 PL krupicového cukru
6 PL malinového pudingu
10 PL polohrubej múky
300 g malinového pyré (rozmixované maliny)
½ prášku do pečiva

Svetlé cestá

8 vajíčok
8 PL krupicového cukru
4 PL vanilkového pudingu
6 PL polohrubej múky
½ prášku do pečiva

Zálievka

400 ml vody
100 ml malinového pyré
100 g krupicového cukru
4 PL malinového sirupu (voliteľné)
100 ml KB Karpatského KB Škorica Klinček
punčová esencia podľa chuti (voliteľné)

Dokončovanie

ríbezľový lekvár
200 g tmavej čokolády
100 g smotany na šlahanie
250 g mascarpone
100 g smotany na šlahanie
3 PL práškového cukru
½ ČL punčovej esencie

Postup

Ako prvé si pripravíme ružové cesto. Vymixujeme vajíčka s krupicovým cukrom. Zmiešame spolu pudingový prášok, múku a prášok do pečiva a vmixujeme do vajíčkovej zmesi.

Rozdelíme na 3 rovnaké časti a pečieme tri cestá pri 180 stupňoch cca 15 – 20 minút každé.
Pri svetlom ceste postupujeme rovnako, cesto rozdelíme na 2 časti a pečieme 2 cestá.

Pripravíme si zálievku. Zmiešame všetky suroviny okrem Karpatského a esencie a prevaríme. Na záver dolejeme Karpatské KB škorica a klinček a esenciu podľa chuti.

Vychladnuté cestá následne na seba vrstvíme na striedačku. Začneme ružovým cestom,ktoré nepolievame. Potrieme ho džemom a prilepíme svetlé cesto. To polejeme zálievkou. Ružové cesto natrieme džemom a potretou časťou prilepíme na svetlé cesto. Ružové cesto opäť polejeme a takto pokračujeme, až kým sa nám neminú všetky cestá. Každé cesto by teda malo byť poliate a potreté, okrem spodného cesta, ktoré je len potreté. Cestá priťažíme a necháme stáť niekoľko hodín.

Zo smotany a čokolády si pripravíme ganache, potrieme ňou punčové rezy a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí rozkrájame na kocky a dozdobíme krémom. Krém pripravíme vymixovaním smotany, mascarpone, cukru a esencie.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.