250 g hnedých šampiňónov
čerstvý tymián
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
50 ml Karpatského KB
200 g ryže Arborio
500 ml kuracieho vývaru
2 PL masla
50 g parmezánu
hrsť mladej zelenej špargle
Na troške olivového oleja si opražíme na drobno nakrájanú cibuľku.
Šampiňóný si umyjeme a nakrájame na štvrťky. Šampiňóny prihodíme k cibuľke, pridáme olivový olej a na drobno nakrájaný tymián. Opekáme a po 2-3 minútach pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a ryžu. Opekáme cca 1 minútu.
Na záver pridáme Karpatské KB a počkáme, pokiaľ sa odparí.
Zmes podlejeme časťou vývaru a varíme. Vždy, keď sa nám tekutina zredukuje, pridáme vývar. Tento postup opakujeme, až pokiaľ ryža nie je mäkká. Na záver pridáme maslo, parmezán a premiešame.
Na panvicu si dáme roztápať maslo, špargľu nakrájame na tretinky a narýchlo opečieme. Rizoto podávame ozdobené špargľou a parmezánom.