fbpx

Rýchle jablkové šišky

Čas prípravy: 30 minút cca 15 ks

Ingrediencie

  • 1 vajíčko
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 malé balenie škoricového cukru
  • 130 g bieleho jogurtu
  • 30 ml Karpatské KB
  • 150 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 veľké jablká
  • šťava z ½ citróna
  • 1 ČL mletej škorice
  • olej na vyprážanie
  • vanilkový, škoricový alebo rumový cukor na obaľovanie

Postup

Jablká si nakrájame na maličké kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, posypeme škoricou a necháme postáť.

Na cesto si vajíčko zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom a 1 PL kryštálového cukru. Metličkou premiešame. Pridáme Karpatské KB, jogurt a opäť premiešame. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme k tekutej zmesi a zmiešame. Na záver pridáme jablká a vymiešame cesto.

Do hrnca si pridáme olej na vyprážanie a zahrejeme na 180 stupňov.

Zmrzlinovou naberačkou naberáme cesto a pomocou lyžice vhodíme do oleja guličky cesta. Šišky pravidelne obraciame a pražíme do zlata. Vylovíme na papierovú kuchynskú utierku. Necháme odkvapkať od oleja a obaľujeme vo vanilkovom, rumovom alebo škoricovom cukre.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.