Slaný pastiersky koláč

Ingrediencie

olej
300 g hovädzieho mletého mäsa
1 konzerva mix mrkva, kukurica, hrášok
vetvička tymiánu
100 ml Karpatského KB
1 PL múky
soľ, čierne korenie
štipka červenej papriky
1 PL Worcestrovej omáčky
5 stredne veľkých zemiakov
50 ml mlieka
2 PL masla

Postup

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Pridáme maslo, mlieko a vymixujeme do hladkej kaše.

Vo veľkej panvici si na oleji opražíme mleté hovädzie mäso. Osolíme a okoreníme. Keď je mäso hotové, pridáme Karpatské KB a vetvičku tymiánu. Pridáme konzervu s mrkvou, hráškom a kukuricou.
Do hrnčeka si dáme múku a pridáme 3 PL lyžice šťavy z panvice. Rozmiešame a vrátime do panvice. Pridáme červenú papriku, worcesterovú omáčku a premiešame.

Hovädziu zmes premiestime do zapekacej misky. Na vrch rovnomerne navrstvíme zemiakovú kašu a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20-30 minút, pokiaľ kaša nie je zhora zapečená do zlatohneda.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.