fbpx

Šuhajdy skaramelom alebo kokosom

Čas prípravy: 30 minút cca 25 ks

Ingrediencie

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g horkej čokolády
  • 140 g masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • 90 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml KB Karpatského KB Škorica Klinček
  • 60 g masla
  • 150 g Salka
  • 70 g masla
  • 50 g strúhaného kokosu

Postup

Ako prvé si pripravíme plnky.

Do hrnca si dáme cukor s vodou a premiešame. Na vysokej teplote zahrievame. Keď je cukor rozpustený a má jantárovú farbu,  za stáleho miešania pridáme smotanu izbovej teploty zmiešanú s Karpatským KB Škorica Klinček. Ak sa nám vytvoria kúsky karamelu, necháme ich na miernom plameni rozpúšťať. Na záver do omáčky pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Premiešame a necháme v chlade vychladnúť.

Na kokosovú plnku vymixujeme Salko so zmäknutým maslom. Následne vmiešame kokos.

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s čokoládou. Na spodok malých košíčkov dáme cca 1 malú ČL rozpustenej čokolády a vytiahneme ju aj po stranách košíčka. Takto pripravené košíčky dáme zachladiť. Následne košíčky naplníme plnkami a zalejeme zvyšnou čokoládou. Dozdobíme a vložíme do chladničky opäť zachladiť. Pred podávaním môžeme košíčky vybrať nachvíľu von z chladu, aby jemne zmäkli.

Recept a foto vytvorila pre Karpatské KB foodbogerka Maťka @stvoryzkuchyne