Čas prípravy: 30 minút cca 25 ks
Ingrediencie
Postup
Ako prvé si pripravíme plnky.
Do hrnca si dáme cukor s vodou a premiešame. Na vysokej teplote zahrievame. Keď je cukor rozpustený a má jantárovú farbu, za stáleho miešania pridáme smotanu izbovej teploty zmiešanú s Karpatským KB Škorica Klinček. Ak sa nám vytvoria kúsky karamelu, necháme ich na miernom plameni rozpúšťať. Na záver do omáčky pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Premiešame a necháme v chlade vychladnúť.
Na kokosovú plnku vymixujeme Salko so zmäknutým maslom. Následne vmiešame kokos.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s čokoládou. Na spodok malých košíčkov dáme cca 1 malú ČL rozpustenej čokolády a vytiahneme ju aj po stranách košíčka. Takto pripravené košíčky dáme zachladiť. Následne košíčky naplníme plnkami a zalejeme zvyšnou čokoládou. Dozdobíme a vložíme do chladničky opäť zachladiť. Pred podávaním môžeme košíčky vybrať nachvíľu von z chladu, aby jemne zmäkli.
Recept a foto vytvorila pre Karpatské KB foodbogerka Maťka @stvoryzkuchyne