250 g hnedých šampiňónov
250 g špenátu
2 šalotky
1 cesnak
100 ml smotany na šľahanie
70 g sladkej gorgonzoly
50 ml Karpatské KB
maslo
Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita.
Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme.
Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí.
Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchi.