400 g hovädzieho krku alebo rebier
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 PL worcestrovej omáčky
1 PL kremžskej horčice
2 PL medu
500 ml hovädzieho vývaru
200 ml Karpatského KB Hruška
1 menšia Hokkaido tekvica
300 g ryže Arborio
1 dcl biele vína
2 PL masla
2 PL parmezánu
Na panvici si zohrejeme olivový olej, mäso osolíme a zatiahneme. Mäso si odložíme bokom.
Na panvici si opražíme cibuľku. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak a restujeme minútu. Do väčšieho hrnca si pridáme vývar, Karpatské KB Hruška, worcester, horčicu, cibuľu, cesnak a mäso. Varíme cca 3 hodiny na miernom plameni, pokiaľ mäso nie je mäkké. Mäsko vyberieme. Odoberieme si naberačku šťavy, pridáme med a mäso potrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a zapečieme do hneda.
Hokkaido umyjeme, vydlabeme a nakrájame. Polejeme olivovým olejom, osolíme a pečieme cca 20 minút, pokiaľ tekvica nie je mäkká. Dužinu rozpučíme vidličkou a odložíme bokom.
Do panvice si pridáme olivový olej, ryžu opečieme narýchlo a zalejeme vínom. Počkáme kým sa odparí a postupne pridávame šťavu, ktorá nám ostala z mäsa. Po zredukovaní pridávame vždy po naberačke, pokiaľ ryža nie je mäkká. Na záver pridáme tekvicové pyré, maslo, parmezán a premiešame.
Podávame s natrhaným mäsom a parmezánom.