fbpx

Tiramisu poháriky s grilovaným banánom

cca 30 minút + chladenie / 2 – 3 porcie

  • 2 banány
  • vanilkový cukor
  • 250 g mascarpone
  • 2 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • balenie dlhých piškót
  • 150 ml kávy
  • 50 ml Karpatského KB

 

  • 100 g kryštálového cukru
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml karpatské KB

 

Neošúpané banány prerežeme pozdĺžne. Posypeme vanilkovým cukrom a ogrilujeme. Necháme vychladnúť. Na panvici si necháme karamelizovať kryštálový cukor. Nemiešame. Keď je jantárovej farby premiešame a pomaly vmiešame smotanu na šľahanie tak, aby vznikla omáčka. Pridáme Karpatské KB a premiešame. Necháme vychladnúť. Vymixujeme si do peny 2 žĺtky a kryštálový cukor. Vmixujeme mascarpone. Kávu si zmiešame s 50 ml brandy. Piškóty namáčame z oboch strán do kávy a ukladáme do pohárikov. Následne vrstvíme nakrájané ogrilované banány, mascarpone zmes a karamel, opäť piškóty, až pokiaľ nemáme poháriky plné. Hotový dezert necháme aspoň 2 hodiny zachladiť.  Pred podávaním dozdobíme šľahačkou, karamelom a banánom.

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.