cca 30 minút + chladenie / 2 – 3 porcie
Neošúpané banány prerežeme pozdĺžne. Posypeme vanilkovým cukrom a ogrilujeme. Necháme vychladnúť. Na panvici si necháme karamelizovať kryštálový cukor. Nemiešame. Keď je jantárovej farby premiešame a pomaly vmiešame smotanu na šľahanie tak, aby vznikla omáčka. Pridáme Karpatské KB a premiešame. Necháme vychladnúť. Vymixujeme si do peny 2 žĺtky a kryštálový cukor. Vmixujeme mascarpone. Kávu si zmiešame s 50 ml brandy. Piškóty namáčame z oboch strán do kávy a ukladáme do pohárikov. Následne vrstvíme nakrájané ogrilované banány, mascarpone zmes a karamel, opäť piškóty, až pokiaľ nemáme poháriky plné. Hotový dezert necháme aspoň 2 hodiny zachladiť. Pred podávaním dozdobíme šľahačkou, karamelom a banánom.
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk