„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj Praženka vytvoril skvelý sviatočný recept, ktorým si môžete spríjemniť Vianoce aj vy.
Suroviny:
Postup:
Žĺtka spolu s kokosovým mliekom, kondezovaným mliekom (sladeným/nesladeným), škoricou a vanilkovým extraktom varíme sous-vide na 82 stupňoch približne 1,5 hodiny. V ďalšom sáčku si uvaríme 3dcl vody a 2ks celej škorice v rovnakom čase 1,5 hod.
Ak nemáme sous-vide, varíme všetky suroviny dokopy vo vodnom kúpeli až do zhustnutia (cca 15-20 min).
Medzičasom zmiešame v nádobe mlieko s citrónovou šťavou, do tejto zmesi nalejeme Karpatské KB (nie naopak), premiešame, počkáme cca 5min a potom zmes dáme odkvapkávať cez papierový kávový filter/sitko a lievik do ďalšej nádoby. Proces môže trvať približne hodinu a získame pri ňom “klarifikované” Karpatské KB.
Následne všetky suroviny rozmixujeme, prípadne dochutíme a po vychladnutí môžeme podávať.
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk