140 g celozrnnej špaldovej múky
55 g strúhaného kokosu
1 ČL jedlej sódy
½ ČL soli
2 ČL zázvoru
1 ČL škorice
½ dlhého korenia
¼ ČL muškátového orecha
70 g masla
130 g cukru
1 veľké vajce
1 PL Karpatského KB
cukor na obalenie
100 g horkej čokolády
1 PL Karpatské KB
1. V miske zmiešame suché ingrediencie – múku, kokos, jedlú sódu, soľ a jednotlivé korenia. Škoricu a zázvor použijeme mleté, muškátový orech nastrúhame a dlhé korenie ručne zomelieme v mažiari.
2. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom (1-2 minúty). Pridáme vajce a Karpatské KB a zašľaháme. Do tejto zmesi pridáme polovicu suchých ingrediencií a cesto prešľaháme na nízkych otáčkach. Následne pridáme druhú polovicu a postup zopakujeme.
3. Cesto v miske prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na hodinu do chladničky prípadne na 30 minút do mrazničky.
4. Z kúskov cesta formujeme guľky, ktoré obalíme v cukre a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v odstupoch. Pred vložením do vyhriatej rúry vyhĺbime do každej guľky palcom priehlbinku. Pečieme 7 až 9 minút pri 180 °C.
5. Po upečení sušienky vytiahneme z rúry a pomocou hrubšieho konca nejakej pečiacej pomôcky jemne opäť do každej sušienky zatlačíme, aby nám vznikol dostatočný priestor na plnku.
6. V hrnci si nad vodnou parou rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda tekutá, pridáme k nej Karpatské KB, premiešame a necháme trochu vychladnúť. Polevou plníme priehlbinky v sušienkach.