fbpx

Zmrzlina s macerovanými višňami

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB Domácu zmrzlinu s bielou čokoládou, včelím peľom a amarena višňami macerovanými v Karpatskom KB. 

Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy!

Suroviny:

  • 4 ks vaječné žĺtka
  • 200 g kvalitnej bielej čokolády 
  • 600 ml smotany na šľahanie (33%) 
  • 150 ml mlieka 
  • 150 ml vyšľahanej smotany 
  • 14 g sušeného mlieka 
  • 4 g xantánová guma (funguje ako stabilizátor, keď nemáme, môžeme vynechať) 
  • včelí peľ – množstvo podľa preferencie 
  • 50 g amarena višne 50g  
  • 100 ml Karpatské KB 

Postup:

Višne namočíme do Karpatského KB a necháme macerovať minimálne 2 hod., ideálne cez noc. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, žĺtka zľahka vyšľaháme. Smotanu privedieme do varu a premiešame s bielou čokoládou. Pridáme mlieko, premiešame, pridáme žĺtka, sušené mlieko a xantanovú gumu. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. V ideálnom prípade dáme do chladničky, a necháme odležať cez noc, resp. 24 hodín. Ak nemáme čas, pokračujeme akonáhle zmes vychladne. Následne pridáme vyšľahanú smotanu a pomaly „premiešame“. 

Zmes dáme do zmrzlinovača, tesne pred koncom pridáme včelí peľ a scedené macerované višne. 

Zmrzlinu podávame ideálne čerstvú po vyšľahaní, ozdobenú (ďalším) včelím peľom, višňami a čerstvou mätou.  

TIP muža v kuchyni: Recept sa dá urobiť aj bez zmrzlinovača: pripravenú zmes jednoducho zamrazíme. Hlavný rozdiel bude najmä v textúre,štruktúre,krémovitosti zmrzliny.

Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.