fbpx

Ingrediencie

6 ks porcovaného kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
7 ks sliviek
2 ks celej cesnakovej hlavy
olivový olej
5 PL olivového oleja
3 PL medu
2 ČL škorice
4 PL Karpatské KB škorica a klinček
soľ

Postup

V miske si zmiešame olivový olej, med, škoricu, Karpatské KB a soľ. Každý kus mäsa dôkladne potrieme a necháme odležat v chladničke pár hodín alebo cez noc.

Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov. Do menšieho pekáča pridáme olej, vložíme jednotlivé kúsky mäsa a cesnakové hlavy prerezané na polovicu. Nálev z kuracích kúskov si prelejeme do misky a potrieme ním kura a cesnakové hlavy. Pečieme cca 30 minút.

Pridáme na polovicu rozrezané a vykôstkované slivky a potrieme všetky nálevom, ktorý nám ostal z kuracieho mäsa. Môžeme znova potrieť aj mäsko. Pečieme do zlatista, cca 20 minút.
Podávame s obľúbenou prílohou, šalátom alebo zeleninovým pyré.

Recept pripravil: St(v)ory z kuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.