fbpx

Ingrediencie

Cesto

300 g hladkej múky
150 g práškového cukru
125 g kukuričného škrobu
250 g masla
1 vajce
Štipka soli

Náplň

2 šálky orechov (vlašských alebo pekanových ) 1 šálka=250ml
¼ ČL soli
1 ČL perníkového korenia
¼ ČL vanilkového extraktu
2-3 PL javorového sirupu
1 PL Karpatského KB škorica a klinček

Postup

Z uvedených surovín si rukami spracujeme hladké cesto a sformujeme ho do tvaru bochníka. Oodložíme aspoň na 1 hodinu do chladu.

Potom vyvaľkáme, vykrajujeme do požadovaných tvarov a pečieme pri teplote 180 °C asi 7-8 minút.

Na prípravu masla si najprv v rúre pri teplote 150 °C opečieme orechy. Pečieme približne 10 minút.

Necháme ich chvíľu vychladnúť, potom ich vložíme do kuchynského robota, pridáme soľ, perníkové korenie, vanilku a mixujeme, kým nám nevznikne hladké maslo. Až potom pridáme javorový sirup a Karpatské KB škorica a klinček a opäť chvíľu premixujeme.

S takto pripraveným maslom naplníme linecké koláčiky.

Recept pripravil: Dulce de Leche

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.