50 ml Karpatské brandy Original
20 ml Merlet Pear
15 ml čerstvej citrónovej šťavy
½ hrušky
Príprava: Shake, fine strain
Pohár: cocktail glass
Ozdoba: hruška
Do shakeru vložíme hrušku a pridáme citrónovú šťavu. Pomocou barového madla hrušku rozdrvíme. Pridáme ostatné suroviny. Shaker doplníme ľadom a dobre pretrepeme. Pomocou sitka obsah precedíme do zvoleného pohára. Ozdobíme plátkom čerstvej hrušky.
Sladkosť hrušky je v príjemnej harmónii s brandy a sviežosťou citrónovej šťavy.
Vyvážená, začína plnosťou hrušky v kombinácii s brandy, záver je plný, s lahodnou textúrou.
O tom, kde tento legendárny drink vytvorili sa vedú rôzne polemiky. Najčastejšie sa uvádza hotel Ritz v Paríži. Jedno je však isté – prvýkrát bol spomenutý v knihe Harryho MacElhoneho, Harry’s ABC of mixing cocktails.